Elavfall – Klistermärke

15,00kr25,00kr ekskl. moms

Etiketter, skyltar och klistermärken för sortering av avfall.

Våra klistermärken för “Elavfall” vid avfallssortering finns i två storlekar: 5 x 6,5 cm och 5 x 19,5 cm och är tillverkade av vinylkvalitet med permanent klister. Klistermärkena har ett matt utseende och kan användas utomhus.

De små klistermärkena på 5 x 6,5 cm är lämpliga för avfallssortering i bostaden.

De stora klistermärkena på 15 x 19,5 cm är lämpliga för avfallssortering på företag, institutioner och i bostadsrättsföreningar.

Artikelnr: 51010 Kategori:

Beskrivning

Elavfall klistermärke för avfallssortering av affald

Elavfall klistermärke kan beställas i storlekarna 5×6,5 cm och 15×19,5 cm.

Vinylklistermärke för utomhusbruk av polyeten. Våra vinylklistermärken är med permanent klister och ska appliceras på rena, plana och släta ytor.

Klisterdekaler är färgkodade och har ett piktogram enligt varje enskild avfallstyp enligt det system som tagits fram av Dansk avfallsförening, vilket innebär att avfallssorteringen blir enkel, igenkännbar och tydlig. Till exempel är klisterdekaler för restavfall svart, papper blått och kartong brunt.

Klistermärkena till källsortering använder samma färgkodning och piktogram som våra skyltar, som också kan köpas här. Andra kvaliteter, piktogram, färger, storlekar och utföranden kan fås på begäran.

En bra skyltning håller ordning och ökar sorteringen

Det är bara några år sedan allt avfall osorterades som brännbart avfall. Nu vet vi hur viktigt det är att sortera ordentligt. Det finns mycket avfall som kan återvinnas, och det är viktigt att avfallet sorteras där det uppstår – i hemmet, hos bostadsrättsföreningen och i företagen.

Dessutom kan både bostadsrättsföreningar och företag ofta minska kostnaderna för avfallshanteringen genom att sortera avfallet vid källan. Sorteringen börjar vid källan, och lättförståelig skyltning, med bra skyltar och klistermärken för avfallssortering, bidrar till att säkerställa att avfallet sorteras korrekt.

Gemensamt piktogramsystem för avfallsklistermärke och sortering av avfall

För att underlätta avfallssortering rekommenderar vi att du använder klistermärken från det gemensamma piktogramsystemet. Det gemensamma avfallssystemet och piktogramsystemet består av ett antal symboler som används i samband med avfallssortering och bidrar till att göra det enklare för medborgare och företag att sortera sitt avfall.

Det gemensamma piktogramsystemet kan användas av kommuner, organisationer, privatpersoner och företag och är utvecklat i samarbete med Avfall Sveriges systerorganisationer i de nordiska länderna. Ursprunget är danskt. Under 2017 lanserade Dansk Affaldsforening ett gemensamt frivilligt så kallat piktogramsystem. Det systemet har fungerat bra där och i dag är merparten av Danmarks 98 kommuner anslutna. Systemet kommer inom kort att tillgängliggöras i hela Norden och har redan börjat användas i Norge och Island, utöver Danmark. Det kan användas för märkning av avfallskärl, behållare och avfallsstativ i hushållen samt för skyltar på återvinningsstationer. Läs mer om skyltsystemet här.

Systemet kombinerar det bästa av redan befintliga system runt om i landet. Det har utvecklats på grundval av en omfattande undersökning samt ett stort antal möten, workshops, intervjuer och enkätundersökningar där både medborgare och avfallshanteringspersonal från kommuner och avfallshanteringsföretag har deltagit.

Du är alltid välkommen att kontakta oss såfremt du har nogen spørgsmål.

Ytterligare information

Vikt 0,01 kg
Storlek

5 x 6,5 cm, 15 x 19,5 cm

Vinylklistermärke för elavfall
Elavfall – Klistermärke

15,00kr25,00kr ekskl. moms